Agenda

World Bipolar Day – 30 maart 2021

Elk jaar vindt ‘World Bipolar Day’ plaats op 30 maart om bewustzijn te creĆ«ren over bipolaire aandoeningen. Dit helpt het stigma te verminderen door mensen te informeren en ze te helpen om de aandoening te begrijpen.

Een bipolaire stoornis heeft invloed op iemands stemming, waardoor deze kan schommelen tussen extremen: manische en depressieve episodes. De bipolaire stoornis, ook wel bekend als een manische depressie, veroorzaakt vaak significante verstoringen in iemands leven en zijn functioneren. Er zijn echter verschillende medicamenteuze behandelingen die een uitkomst kunnen bieden.

Deze bewustwordingsdag is een initiatief georganiseerd door de ‘International Bipolar Foundation’ in samenwerking met de ‘Asian Network of Bipolar Disorder’ en de ‘International Society for Bipolar Disorders’.

Als u sociale media gebruikt om de bewustwording van bipolaire stoornis te vergroten, wordt u aangemoedigd om de hashtags #WorldBipolarDay en #BipolarStrong te gebruiken en @InternationalBipolarFoundation op Facebook en @intlbipolar op Twitter en Instagram te taggen.