inhoud

Over Kenniscyclus

Kenniscyclus verleent zorg aan mensen met psychiatrische klachten en beoogt deze te verbeteren met en te verbinden wetenschappelijk onderzoek.

Onze missie

Psychiatrische klachten maken het leven complex en soms eenzaam. Door meer over psychiatrische klachten te begrijpen, ze effectief te verlichten en stigma te verminderen willen wij de effecten van deze psychiatrische klachten op het leven van mensen verminderen.

Onze missie is een innovatief centrum te zijn voor mensen met psychiatrische klachten, met als focus dat mensen zelf meer regie krijgen over de behandeling van de klachten en hoe er mee te leven.

Onze visie

Om psychiatrische klachten te verminderen zijn drie elementen van belang: het verklaren van klachten, het bespreekbaar maken van klachten en het behandelbaar maken van klachten. Door een continue dialoog tussen professionals en mensen met psychiatrische klachten over wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandelingen en persoonlijke ervaringen kan essentiƫle vooruitgang worden geboekt.

Onze methode

Binnen de kenniscyclus leert iedereen van elkaar doordat bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek, resultaten van toegepaste behandelingen en ervaringen uit de praktijk met elkaar gedeeld worden. Deze werkmethode komt onder andere tot uiting in de samenstelling van het Kenniscyclus-team.

Kenniscyclus team

Ons team bestaat uit diverse disciplines, waarbij teamleden zowel onderzoekers als behandelaren zijn. Een ervaringsdeskundige vormt de schakel tussen onderzoek en de ervaringskennis van de mensen met een psychiatrische aandoening.

Het Kenniscyclus-team wordt gevormd door (v.l.n.r.):
psychiater Dr. Annemiek Dols, sociaal psychiatrisch verpleegkundige Moniek van Dijk, klinisch neuropsycholoog Dr. Sigfried Schouws, ervaringsdeskundige Drs. Bodine de Walle, psychiater Dr. Mardien Oudega, GZ psycholoog Dr. Nicole Korten en GZ psycholoog Dr. Tanja Su.
Lees hier meer over ons team >>

 Lees meer over onze behandelingen >>Lees meer over onze onderzoeken >>Lees meer over ons team >>