De Kenniscyclus Colleges

Kenniscyclus collegereeks: prof. dr. Marjolein Visser over gezonde voeding

Prof. dr. Marjolein Visser over gezonde voeding.

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk, maar wat is gezonde voeding en wat zegt de wetenschap hierover? Tijdens de najaarseditie van kenniscyclus gaf Marjolein een mooi overzicht en kwamen er al tijdens de presentatie vele vragen uit het publiek.

Zelfs achteraf werden er nog vragen gesteld via de mail, welke wij u niet willen onthouden:

Het deel ‘voeding en depressie’ kwam helaas niet meer aan bod wegens tijdgebrek. Zou hierover nog iets gepubliceerd kunnen worden?
Hierover is een dia in de presentatie die hieronder is bijgevoegd. Echter laat een depressie altijd behandelen door een arts!

Er werd iets verteld over het slikken van Vitamine D. Echter hoeveel gram moet je hiervan slikken? En moet je dit dan slikken in combinatie met calcium om het beter te kunnen verteren, of is dat een fabel?
Wanneer u tussen de 50-70 jaar oud bent, dan 10 miligram. Wanneer u 70 jaar of ouder bent, dan 20 miligram.
Wanneer u al af en toe zuivel en kaas gebruikt, is extra calcium niet nodig. Wanneer u helemaal geen zuivel gebruikt kunt het beste overleggen met de huisarts of het nodig is om calcium bij te slikken. Bij een gewoon Nederlands voedingspatroon krijg je voldoende calcium binnen, waardoor Vitamine D zijn werk kan doen. Zie hiervoor ook:
 https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-d.aspx

 

 

Sheets kenniscyclusavond:  Marjolein Visser over gezonde voeding


Deze presentatie maakt deel uit van onze Kenniscyclus collegereeks. Binnen deze reeks belichten wij onderwerpen die wij dagelijks tegenkomen tijdens onze behandelingen en in ons onderzoek.


 

0 comments on “Kenniscyclus collegereeks: prof. dr. Marjolein Visser over gezonde voeding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *